Munkatársaink

AKIK A GYEREKKEL TÖLTIK A NAPOT…

Fekete Tímea vagyok 2014-ben költöztem Hódmezővásárhelyről Fótra, ahol férjemmel élek.

Három felnőtt gyermek édesanyja vagyok. 2017-től a 8. kerületi Nagy Templom utcai Gyermekkert bölcsőde vezetőjenként dolgoztam. Idén október 1-től az a megtiszteltetés ért, hogy a Dunakeszi Baby Bocsok Bölcsőde tagja lehetek. Bölcsődevezetőként elsődleges feladat számomra, hogy a régi jól bevált folyamatokat tovább vigyem, ugyanakkor innovatív újdonságokkal a kollegákkal együtt, még színesebbé varázsoljuk a bölcsőde hétköznapjait.

A bölcsődei nevelés-gondozás fő célja a gyermek testi, lelki harmóniájának elősegítése. Munkám legmeghatározóbb pillére a Montessori pedagógia, ami összetett, ugyanakkor egyértelmű útmutatás a gyermek személyiségének kibontakoztatásához. Az 1-3 éves korosztály az egyik legérzékenyebb, a legnyitottabb, a legbefogadóbb, és a legjobban tanítható korosztály. Ezért nagyon fontos, hogy ne csupán az egyéni bánásmód érvényesüljön a munkánkban, hanem az is, hogy minden kisgyerek az egyéni fejlődéséhez megfelelő környezetet, eszközt, és szakértelmet is megkapjon. A Montessori pedagógia éppen ezt a célt szolgálja.

„Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” /Montessori Mária/ Ez a mondat az egyik kedvencem, és talán ez képezi az alapját mind annak a munkának, amit én képviselek. Minden kisgyermeket más és más és minden kisgyermek más ütemben fejlődik. Feladatunk ezeket figyelni és segíteni őket mindenben.

Számomra nagyon fontos a szülőkkel való kommunikáció, mivel legféltettebb kincsüket a gyermeküket bízzák ránk. Arra törekszem én is és kollégáim is, hogy az első perctől kezdve úgy érezzék, jó kezekben van gyermekük és nem csak biztonság és szeretet veszi őket körül, hanem szaktudás, rengeteg új tapasztalat, fejlődés, és sok-sok új élmény. Szeretném, hogy a bölcsőde vezetőjeként bármilyen kérdéssel, kéréssel, gonddal, örömmel bátran forduljanak hozzám.

Urbán Eszter vagyok a Zsebibaba csoport kisgyermeknevelője.

Veresegyházon élek családommal, 2 kisgyermek édesanyjaként vált teljessé az életem.
Nagy megtiszteltetés ért, mikor 2021 február elején elindíthattama Baby Bocsok Bölcsőde Zsebibaba csoportját, hiszem egy kisgyermeknevelő számára ez igazi kihívást jelentő feladat.
Szakmaiságom éltető alapja és mozgatórugója a picik felé áradó szeretet biztosítása. Nagyon fontosnak tartom, hogy ebben az életkorban a kicsik a maximális érzelmi biztonságot tapasztalják meg a bölcsődében és azt, hogy örömüket, bánatukat bármikor megoszthassák velem. Nincs attól megnyugtatóbb egy szülő számára, ha tudja, hogy ugyan reggel el kell válni gyermekétől, de valódi szeretetteljes közekben hagyja Őt, maximális szeretetben.
Fontosnak tartom, hogy a kicsiket – a napi rutin mellett – különféle tevékenységekbe is bevonjuk, igény szerint játékos és kreatív foglalkozásba invitáljuk. Nagy boldogságomra a gyermekek mindig szívesen csatlakoznak az általam felkínált foglalkozásokhoz és kifejezett élmény látni azt az örömöt, ami ilyenkor az arcukon megjelenik, legyen szó éneklésről, vagy alkotásról.
Legjobb szaktudásommal segítem egészséges testi és lelki fejlődésüket, és igyekszem elmélyült, stabil bizalmi viszonyt kialakítani a szülőkkel, hiszen ez  elengedhetetlen. Hitvallásom: minden kisgyermek egyénisége más és más, amit én teljes mértékben tiszteltben tartok, így nevelem és segítem Őket!

Kovács Petra vagyok, a budapesti Krúdy Gyula Oktató Központban szereztem meg a kisgyermeknevelői végzettségemet. Az elmúlt négy év tapasztalatát tekintve, életem egyik legjobb döntésének érzem, hiszen pontosan ennyi ideje vagyok bölcsődei kisgyermeknevelő, a gyermekekkel együtt eltöltött idő engem igazolt.

Sok erő és kitartás kell ehhez a pályához, de megérte, hiszen mindennap gyerekek közt lehetek. Mindig nagy örömet jelentett számomra, ha kicsikkel foglalkozhattam, törődhettem velük, terelgethettem őket. Számomra igazán fontos, hogy a kisgyermek jól érezze magát a közelemben, örömmel kapcsolódjon be a mindennapi tevékenységeinkbe. Nem állítom, hogy könnyű szakma a miénk, de a gyermekek boldog nevetése, ölelése, bújása mindig feledteti az esetleges nehézségeket.

Fontos, hogy – a kicsiken túl – a szülőkkel is bizalmi kapcsolatot alakítsak ki, mert a gyereknevelés bizony közös projekt, az együtt gondolkodás pedig sokszor segít, ha a gyerek mindennapjairól döntünk, beszélgetünk.  Legnagyobb erényem a türelem, ezt szerénytelenség nélkül állíthatom, nyitott és kitartó személyiségnek tartom magam, ezek nélkül a gyereknevelés elképzelhetetlen lenne. Bízom benne, hogy a Baby Bocsokban is az állandóságot, a bázist képviselem majd a gyerekek szemében.

Kokovainé Fekete Márta vagyok, Alsópetényben élek, családommal.

28 éve élek házasságban két
gyermek édesanyjaként, akik már felnőttek.

2015 –ben elvégeztem a dajka képzőt, majd annyira magaménak éreztem ezt a hivatást, hogy
továbbra is ebben szeretnék munkálkodni. Ez a munka teszi teljessé az életemet. A gyerekek mosolya
az őszinte kifejezéseik, a tiszta lelkük mindig pozitív energiával töltenek fel, ami számomra nagyon
fontos, ahogyan a gyerekek gondozása és ápolása is.

Nagyon örülök, hogy a Baby Bocsok Bölcsőde csapatába tartozom, és mindent megteszek annak
érdekében, hogy munkámmal segítsem a bölcsődébe járó gyerekek mindennapjait és a kollektíva
minden tagját.

Sárga Cintia vagyok , Budapesten élek a párommal és két kisnyulammal.

Kisgyermeknevelői végzettségemet az ELTE Tanító- és Óvóképző Karon szereztem, elhivatottságom a szakma és a gyerekek iránt a továbbtanulásom is mutatja, hiszen mesterképzést végzek Neveléstudomány szakon, annak érdekében, hogy minél többet tudhassak meg a 4 éves kor alatti gyerekek érzelmi és fizikai fejlődéséről. Emellett, hogy rálátásom legyen az óvodai és közoktatási intézmények működéséről, rendszeréről.
Kisgyermeknevelőként elsődleges célom, hogy megfelelő fizikai és érzelmi biztonságot, fejlődést biztosítsak a gyerekek számára és természetesen odaadó gondoskodásban és szeretetben részesítsem őket, mindezt a szülőkkel karöltve. Korábban más területeken is foglalkoztam, nagyobb korosztállyal, azonban a szívem igazán mindig is a picik felé húzott, hiszen hiába, igyekszem a tőlem telhető legtöbb szeretet és törődést adni nekik, semmihez sem fogható az, amit ők tudnak adni. Ha ránézek egy gyermekre, egy sosem látott csodát látok.
Az a szeretet, őszinteség, ugrásszerű fejlődés, gátlástalanság, gyermetegség, ami bennük van, az később sajnos elhalványul.
Így igyekszem minden erőmmel támogatni őket ezen tulajdonságok fennmaradásában és minden másban, ami szükséges ahhoz, hogy a már megkezdődött személyiségük kialakulása tovább fejlődjön az egyéniségüknek megfelelően és az egészséges felnőtt válhasson belőlük.

Janoviczki Petra vagyok, Újpesten élek a párommal és a cicánkkal. Mindig is tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, már közvetlenül a középfokú tanulmányaim elvégzése után e csodálatos pálya felé vettem az irányt.  Kezdetként dajkaként helyezkedtem el, majd a kezdeti időszakot a tanulás követte. Miközben tudatosan készültem céljaim elérésére, a meglévő elhivatottságom a kellő szakképesítéssel is kiegészült.

A gyerekek iránti szeretetem leírhatatlan, mindvégig az életem részét képezte. Felemelő érzés látni a fejlődésüket, s érezni azt, hogy milyen mély bizalommal fordulnak felém a gyermekek. Elhivatottságom a gyerekek őszinte szeretetéből fakad, melyet vidámsággal, mosollyal, odaadó gondoskodással, odafigyeléssel, támogatással igyekszem viszonozni.

Véleményem szerint a bölcsődei csoport egy olyan közösség, ahol nemcsak a gyermekekkel, hanem a szülőkkel való kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolat is nagyon fontos. Ez teszi igazán működőképessé, mindenki számára biztonságossá, adaptívvá a közösséget. Kiemelt fontosságúnak tartom, hogy a kisgyermeknevelő és a szülők között kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat alakuljon ki. Gyönyörű szakma ez melyet mi képviselünk, és nagy örömmel tölt el és hatalmas megtiszteltetés, hogy a Babybocsok bölcsőde kisgyermeknevelői csapatának tagjává válhatok.

TOVÁBBI MUNKATÁRSAINK

Márti vagyok, a Baby Bocsok Bölcsi anyanyelvi angol tanító nénije. Hetente 3 alkalommal tartok foglalkozásokat a gyereknek a bölcsődében. Játékos angol foglalkozás, ahol sok-sok énekkel, dalocskával, mondókával színesítjük az együtt töltött időt. Mozgásos-, szituációs helyzeteket tanítok a gyerekeknek, amelyek tökéletesen illeszkednek az életkori sajátosságaikhoz úgy, hogy szinte meg sem szólalok magyarul.

Hiszem, hogy az angol tanulást minél fiatalabb korban el kell kezdeni, egy idegennyelv zöngéjével minél előbb érdemes megismerkedni, mert ekkor még a gyerekek játékosan, könnyeden, észrevétlenül sajátítják el azt az angol nyelvi ismeretet, amit később sokkal nehezebb lesz megszerezni, mindenfelé stressz es gátlás nélkül. A kis agyuk ebben a korban még olyannyira fogékony, hogy bármit azonnal befogad, beépít, olyan, mint a szivacs, csak úgy szívjak magukba a tudást. Igy van ez az angol nyelvvel is.

Fontos látnunk szülőként, hogy a mai világban az angol nyelven történő kommunikáció megkerülhetetlen már szinte a mindennapi életünkben is. Számítógép, informatikai rendszerek, telefonálás, egy sor teljesen hétköznapi tevékenység, ahol elkerülhetetlen az angol nyelv használata. Minél korábban kezdik a gyerekek (már akar 1-3 évesen is) annál nagyobb előnyre tesznek szert későbbi tanulmányaik, életük során.  Az angol nyelv ismerete magabiztosabba teszi őket és nyitottabbá is más kultúrák iránt is. Az idő majd ezt igazolni fogja! 😊

Nekem a legfontosabb célom, hogy megszeressék a nyelvet, – hiszen ebben a korban ez az, amit igazán elvárhatunk -, legyen természetes a gyerekeknek az angol nyelv használata a mindennapi életben és hogy merjenek énekelni, kérni, kérdezni, vagy akár megszólalni angolul.

Stiblár Erika vagyok, tanácsadó szakpszichológus, relaxációs és szimbólumterapeuta, meseterapeuta.

Örömteli ajánlat volt 2018-ban, hogy dolgozzam a picikkel a Baby Bocsok Bölcsődében. Az óvodapszichológusi munkakör és tehetséggondozás mellett nagy élmény a legkorábbi időszakban is rendszeresen látni a gyerekeket. Tapasztalatunk, hogy lényeges kérdések már ekkor látszanak, fontos feladatok megfogalmazhatók, és az eredményes együttműködés érdekében érdemes párbeszédet folytatni: szülők, gondozók és szakmai segítők.

A bölcsődében egyrészt a gyerekek megfigyelése a fő feladat. A gondozók számára szaktanácsadást nyújtok és természetesen a szülők felé is ez a feladatom. Mindez a picik gondosabb ellátását, fejlődésük tudatos kísérését szolgálja egy korai periódusban, amikor már sokat tehetünk a gyerekekért.

A következő témákban fordulhatnak hozzám a szülők:

  • elválási és beszokási nehézségek;
  • irányítási (nevelési) és önirányítási nehézségek;
  • lényeges változásokkor (legyen az külső vagy belső) támogatás, javaslatok kérése;
  • fejlesztési igény (pl. mozgás-, beszédfejlődés), elmaradás gyanúja esetén tájékoztatás;
  • és más jellegű nevelési kérdések esetén is.

A pszichológiai tanácsadáskor együtt gondolkodunk, megértünk, tanulunk, tájékozódunk, beszélgetünk – csak épp tanácsot nem osztunk. Erre gondolva keressenek bizalommal. Időpont egyeztetés a kisgyermeknevelőkön keresztül lehetséges.

Isztl Boglárka, konduktor, alapozó és komplex mozgásterapeuta

Fő területem az óvodás és bölcsődés korosztály, azt vallom, hogy fejlesztéseket, terápiákat minél kisebb korban kell elkezdeni, bölcsődés korban pedig a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás. Játékos mozgásfejlesztés során a motoros képességek mellett fejlődnek az agyi funkciók, kognitív képességek is (figyelem, emlékezet, felfogás, tanulási készségek), segíti az idegrendszer érését. Emellett fejlődik a beszédtechnika is, mivel a mozgásokat mondókákkal, énekekkel kapcsoljuk össze. A csoportos foglalkozás (3-4 fő) hozzájárul a szociális képességek fejlesztéséhez, társas kapcsolatok alakításához. A torna során nagy hangsúlyt fektetünk az elemi mozgásminták tanulására és az anyanyelvi beszéd kialakítására.

Jelenleg utazó konduktorként dolgozom, iskolákban is és óvodákban is tartok egyéni, páros és kiscsoportos komplex mozgásterápiákat.

Szakterületeim: megkésett beszédfejlődés, figyelemzavar, hiperaktivitás, motoros funkciók zavara stb. Emellett magán bölcsödében és óvodában tartok játékos mozgásfejlesztő csoportos tornát épfejlődésű gyermekeknek.

Bogi a nyár folyamán a hozzánk járó kicsiknek tart játékos mozgásterápiás foglalkozásokat, szeptembertől pedig külsősök számára is indulnak majd csoportjai.

Ezekhez a csoportokhoz előzetes bejelentkezéseket szívesen fogadunk.

Bejelentkezés Bogihoz az info@babybocsok.hu email címen.