Bölcsi kezdés Bálinttal!

Sok a „beszokós” gyerkőc most nálunk, erről szól a szeptember! Édesanyákat kérdeztünk, hogy hogyan élték meg ezeket – az elsőre nehéznek ígérkező – napokat.

„Bálint már egy kicsit korábban elkezdett ismerkedni a bölcsis léttel, nem ez az első próbálkozásunk, jártunk már egy évet egy másik helyre a Baby Bocsok Bölcsőde előtt. Azt vallom, hogy fontos, hogy a gyereket minden változásra alaposan felkészítsünk, mert azzal nagyban megkönnyítjük a hozzáállását a dolgokhoz. Erre a változásra is alaposan felkészültünk, együtt. A kezdés előtt többször ellátogattunk a bölcsi helyszínekre és sokat beszélgettünk róla. Én úgy érzem ez biztonságot adott neki, főleg a váltásnál bizonyult jó taktikának, hogy el is mentünk „terepszemlére”.

Szerencsések vagyunk, mert nekünk a Bocsok nagyon közel esik a lakhelyünkhöz. Reggel csupán egy két perces könnyed séta, amit együtt töltünk Bálinttal. A választásnál ez is szempont volt, de elsődlegesen a szimpátia döntött a Malacka csoport mellett, ahol Ági néni és Betti néni a mi két kisgyermeknevelőnk. Hála nekik a beszoktatás sem jelentett gondot, simán vettük ezt az akadályt is. Minden reggel szívesen megy be a csoportba a társaihoz, szívesen jár ebbe az intézménybe. Nyilván nekem is ez a legfontosabb, mert így én is nyugodt vagyok, hogy jó helyen vagyunk!”

/Barna Bálint Anyukája/

Vélemény, hozzászólás?