TSMT torna a Baby Bocsokban

Mi itt a Baby Bocsokban nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek korai fejlesztésére, ezért is építettük be a gyerekek mindennapi életébe a fejlesztő, azaz TSMT tornát. Ez egy igazán sokrétű mozgásforma, amely számtalan területen bizonyított már és mivel a tornát játékos eszközökkel végezzük (hullahopp karika, gördeszka, labda, libikóka), így minden kisgyermek imádja!

Mi is az a TSMT?

Tervezett Szenzomotoros Tréning, amelyet alapestben olyan gyerekekkel végeznek terápiás céllal, akiknél valamilyen eltérő fejlődésmenet figyelhető meg! Nálunk, a Baby Bocsokban minden kisgyermek számára elérhető ez a mozgásforma, azt valljuk, hogy ha már tornázik a gyerek, akkor az legyen valami igazán hasznos tevékenység, mint ez is!

Mit fejleszt?

„Megkésett beszédfejlődés, megkésett mozgásfejlődés, mozgáskoordinációs gondok, súlyos beszédhiba, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavarok, hiperaktivitás, figyelemzavar, egyensúlyi zavar, gyenge finommotorikai készség, feladat- és szabálytudat hiánya, önbizalomhiány, önismeret fejlesztés, érzékelési-észlelési probléma, vizelettartási probléma, alvászavar, diszgráfia, diszlexia.

 Az ilyen jellegű problémák hátterében nagyon sokszor az idegrendszer éretlensége áll. Ez a mozgásterápia segíti az idegrendszer “összerendeződését”, érését! Ezáltal elkerülhető egy sor, nagyobb korban felmerülő probléma! Az “újraprogramozás” érdekében a tréning mindig az alapoknál indul el. Nem maradhat ki egyetlen egy fejlődési szakasz sem, illetve a kimaradt fejlődési mérföldköveket segít pótolni, és újratanulni. A TSMT jótékony hatással van minden gyerek mozgásfejlődésére, figyelmére, emlékezetére, beszédfejlődésére, kommunikációjára. Emiatt okosító tornának is nevezik.”

http://www.cukimamik.hu/csemeteink/kisgyerek/item/1428-tsmt-fejleszto-torna-gyerekeknek /

TSMT a Baby Bocsokban

A tornát minden esetben csoportosan, TSMT terapeutánk útmutatásával és a gondozó nénik jelenlétében végezzük. Fontos, hogy a gyerekek helyesen végezzék a gyakorlatokat, figyeljenek a mozdulatokra, a helyes sorrendre, de arra is alkalmas a torna, hogy kiszűrjük az esetleges hiányosságokat és erről időben értesüljön a szülő. Óriási előnyt élvez az a gyermek, akinek adott esetben a nagymozgásában tapasztalható egyenetlen fejlődését 2 évesen észlelik és nem 5 évesen! A gondozó nénik jelenléte pedig biztosítja a kicsi számára az állandóságot, a bizalmat!

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Baby Bocsok Bölcsődét, ahol most zajlik csoportjaink feltöltése!

Jelentkezni lehet a még meglévő helyeinkre a következő elérhetőségen, Gruber Márta, bölcsőde-vezetőnél:  +36 70 546 2824

Kövessetek minket a Facebook-on is: https://www.facebook.com/BabyBocsokBolcsi/

További információ, itt!

Vélemény, hozzászólás?